Terralab
for web Entry2-Elevation.jpg

The Colony at Pinehurst

 

Project:

the colony at pinehurst

client:

tejas engineering management

date:

2016 - ongoing

Scope:

Terralab was tasked with designing the development’s entry sequence and signage features, as well planning for future recreational facilities. Future amenities include a neighborhood park complete with community pool, large gathering pavilion, native prairie plantings, playground, trails, and parking.

Impact:

The Colony at Pinehurst is a multi-phase single family residential development planned in the growing region north of Houston. The site’s indirect access and lengthy setback from the adjacent highway placed an importance on vehicular sight lines and design scale. The design incorporates a large L-shaped monument wall and water feature, sized and oriented to capture the views of passersby, to identify and direct visitors to the community.